Nakon četiri izvedbe u prepunoj jaskanskoj kino dvorani, glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko spremni su novom predstavom „Tko je ukrao malu balerinu?“ osvojiti i publiku glavnoga grada. U tome će se okušati u nedjelju, 7. svibnja u Sceni Vidra od 20 sati, a ulaznice su dostupne na poveznici:https://bit.ly/42cY7DJ.

Za istu su predstavu nagrađeni nizom glumačkih nagrada na nedavno održanoj Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije, među kojima treba istaknuti one za najboljeg glumca (Velimir Kokot) i glumicu (Lucija Severinac). Uz ono najvažnije, oduševljenje publike, motivacija za prvu zagrebačku izvedbu svakako su i pohvale članova komisije, a po riječima Eugena Stjepana Višića i Jelene Kovačić, riječ je o najkompletnijoj predstavi u cjelini, predstavi koju karakterizira izvrsna režija i glumački ansambl i koja već sada može igrati na repertoaru profesionalnih kazališta.

Tome je svakako doprinijelo iskustvo redatelja Marija Kovača i autora teksta Milana Fošnera,a radi se o detektivskoj drami s elementima komedije i napetom trileru koji preuzima obrasce filmskog žanra i s njima se poigrava u kontekstu postratne Hrvatske. U središtu priče je suspendirani detektiv Ivica Vinković koji na prijelazu tisućljeća upada u paukovu mrežu intriga, krađe umjetnina i ubojstva.

Predstava je kombinacija krimića i komedije, ili jednom riječju KRIK. Riječ je o predstavi koja se blago ironično poigrava za žanrom noir filmova kakvi su bili popularni tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća a taj žanr sam odabrao zato što pruža široku paletu mogućnosti glumačkog talenta – ima tu i junaka, detektiva ali i zlikovaca, negativaca i fatalnih žena, za svakoga po nešto. Cijela predstava se kreće u jednom misterioznom ozračju pa je onda ovakav naslov namjerno malo provokativan i mističan kako bi privukao publiku na gledanje“, ističe redatelj Mario Kovač.

Zanimljivo je dodati i kako je tekst za predstavu nastao „po narudžbi“ Gradskog kazališta Jastrebarsko, a zagrebački autor Milan Fošner odlučio ga je proširiti u roman.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić