Nakon poduže pauze prouzrokovane korona virusom najiskusniji glumački ansambl Gradskog kazališta Jastrebarsko nedavno se ponovno okupio na "daskama koje život znače". Povratak na scenu dugo se iščekivao ali na koncu je bio i više nego uspješan, čak štoviše bio je odličan!

Naime, glumice i glumci jaskanskog kazališta, koje ove godine slavi svoj 55. rođendan, na Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije briljirali su u svojim izvedbama što je svojim pljeskom i smijehom potvrdila publika, ali i selektorica Hrvatskog sabora kulture, profesorica, kazališna kritičarka i teatrologinja Sanja Nikčević.

Klara Blažek, Zrinka Lovretin Golubić, Igor Stanković, Ivan Vinšćak i Ivan Puškar svojim su izvedbama oduševili i publiku i selektoricu koja je u svom izvještaju sa Smotre između ostalog napisala:
Odličan glumački ansambl! Izvrsna gluma cijelog ansambla, naročito nositelja glavnih likova. Klara Blažek uspjela je odigrati ženu puno stariju od sebe prikazavši jednu stišanu, neobrazovanu osobu koja trpi muža, ali ga i voli i poštuje, pri čemu je njezina šutnja na sceni profesionalno odigrana, njezina Danica je prisutna na sceni cijelim svojim bićem i točno znamo što misli bez puno riječi i s minimalnim pokretima!

Osim s Klarom Blažek, Nikčević je bila oduševljena i s Igorom Stankovićem, ali i ostalim glumcima, te režijom predstave koju potpisuje Jaskanska perspektivna redateljica i naša dugogodišnja članica Mia Matasić:
Igor Stanković igra Iliju savršeno, s pravom mjerom između ludosti, straha i agresivnosti, gotovo uz bok legendarnog Bate Stojkovića! Iako se sve zbiva u jednoj sobi, napetost se odlično gradira jer je predstava i jako dobro izrežirana, a vrlo su dobre i sporedne uloge, one Ivana Puškara i Ivana Vinšćaka.

Na Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije odigrane su ukupno četiri predstave, a prema odluci selektorice Nikčević Zagrebačku županiju će „zbog poticaja suvremenom domaćem originalno napisanom tekstu i hrabrosti; rušenja stereotipa kanonskih likova i afirmacije temeljnih ljudskih vrijednosti na sceni“, na Susretu kazališnih amatera u Vodicama predstavljati predstava „Fačuk“ prijateljskog nam kazališta „ZAmKa“ iz Svetog Ivana Zeline kojima od srca čestitamo.

Inače, za odličnu izvedbu glumačkog ansambla Gradskog kazališta Jastrebarsko u Buševcu podjednako su zaslužni i Maja Sadiković, Lucija Severinac, Ana Šerić, Dominik Sečen i Damir Kuzmić koji su savršeno odradili pripremu i bili zaduženi za tehničko vođenje same predstave.

Odlazak na Smotru u velikoj mjeri olakšala je i Vatrogasna zajednica Grada Jastrebarsko i Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Desinec koji su bili zaduženi za prijevoz, baš kao i Glazbena škola Jastrebarsko u čijim su prostorima jaskanske glumice i glumci, očito do savršenstva, uvježbali svoje uloge.

Nakon predstave u Buševcu, kazalištarci svojom hit predstavom planiraju nova gostovanja, ali i organizaciju tradicionalne Noći kazališta koja će se po dvanaesti put, u subotu, 20. studenog, održati u Jastrebarskom. Bit će to prilika za novi susret za pamćenje jaskanske kazališne publike i Gradskog kazališta Jastrebarsko.Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić