Prvi vikend "ŽIS-a" nadmašio sva očekivanja

No, krenimo redom. Otvaranje festivala održano je u petak u bajkovitom perivoju dvorca Erdody, uz plamen baklji i nastup zbora Ad Hoc. Tom su prigodom nastupili i najmlađi članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko, iza kojih je još jedna uspješna sezona rada u kazališnoj radionici. Duž šetnice u parku, građani su mogli razgledati ponajbolje foto uratke pristigle na ovogodišnji natječaj, a među njima i tri najbolje: Pobjedu je odnio Igor Vereš iz Vrbovca sa svojim radom "The Journey", drugo mjesto je osvojila Jaskanka Helena Budišćak (naziv rada "Negdje između starta i cilja", a treće mjesto pripalo je Zagrepčaninu Tariku Walidu El Kawamiju (fotografija br. 6. iz ciklusa "To begin with".

Zbog vremenskih uvjeta, program se u subotu preselio na prvi kat Žitnice. Jaskance je do suza nasmijao program koji su pripremili stand up komičari iz Studija smijeha (Tin Sedlar, Tihomir Paravina i Tin Vodopivec). Kao i subotu, i u nedjelju se tražilo mjesto više u Žitnici, gdje je Studio smijeha odigrao "Praščića Peru" za naše najmlađe sugrađane. U toploj priči o vrijednosti prijateljstva zajedno su uživale razne generacije djece (ali i stariji) čime se pokazalo da je širenje programa festivala i na predstave namijenjene najmlađima bio pun pogodak.

"ŽIS" se nastavlja slijedeći vikend. Događanja sele u jaskansku kino dvoranu, gdje će od petka od nedjelje, svake večeri u 21 sat biti odigrana druga predstava. U petak 17.06.2016. nastupit će Dramska skupina "Babe" iz Slunja, koje će odigrati predstavu "Umfal". U subotu, 18.06.2016. u našem gradu gostuje kazalište "Mika Živković" iz Retkovaca, već dobro poznato jaskanskoj publici. Ovaj put će izvesti predstavu "Čudo u Poskokovoj Dragi". Festival ove godine zatvara Gradsko kazalište Đurđevac, predstavom. "Večera sa carem", koja će biti odigrana u nedjelju 19.06.2016. Karte za ove predstave mogu se nabaviti po cijeni od 20 kuna u caffe baru "Kino".



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić