GRADSKO KAZALIŠTE UPISUJE MLADE GLUMCE

Dramski studio za djecu Gradskog kazališta Jastrebarsko, u javnosti poznat pod nazivom Mala škola glume, nastavlja s radom u školskoj godini 2024./2025.

Naslonjen na višedesetljetnu jaskansku kazališnu tradiciju, a ipak u korak sa suvremenim dramsko pedagoškim metodama i programom, ove će se godine odvijati u tri grupe – dvije osnovnoškolske i jednom srednjoškolskom.

Grupe će raditi tijekom cijele nastavne godine, osnovnoškolske dva puta tjedno (ponedjeljkom i srijedom), srednjoškolska jednom tjedno (utorkom), a vodit će ih Lucija Severinac i Klara Blažek, izuzetno predane i kreativne dramske pedagoginje Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Voditeljice su to koje u svojem radu osobito njeguju uključenost i ravnopravnost svih članova grupe te dramsku tehniku improvizacije, ali i koje su za svoj način rada višestruko pohvaljivane i nagrađivane.

Program Male škole glume će se sastojati od dva dijela pa će se u prvom provoditi dramske vježbe, tehnike i metode, a u drugom će se postaviti predstava.

To da se u dramskim studijima radi “dramska” i iskustveno uči o kazalištu – to je jasno samo po sebi, ali još je važnije naglasiti razvijanje kreativnosti i samopouzdanja te vještina koje su danas propisane Nacionalnim kurikulumom Republike Hrvatske za predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje, a prema DICE istraživanju i još jednu puno važniju, koja u kurikulumu nije navedena – kako postati čovjek. I zato je dramska za one koji imaju talenta i osjećaja za scenu. I još je više za one koji to nemaju. Zato pozivamo sve osnovnoškolce i srednjoškolce da nam se pridruže.

Upisi za osnovnoškolce održat će se u kino dvorani u ponedjeljak, 16. rujna s početkom od 19:30 sati, dok će se upisi za srednjoškolce održati već idući dan, u utorak, 17. rujna u isto vrijeme".



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić