U četvrtak 23. studenoga u 20:00 h u jaskanskom će Domu kulture polaznici Male škole glume pod redateljskom palicom Klare Blažek i Lucija Severinac premijerno izvesti svoju novu predstavu - Disko šuma.

Svjesne važnosti bajki za kognitivni i emocionalni razvoj djeteta, voditeljicama su kao motivskanit za pisanje teksta poslužile, nažalost često zanemarene, Priče iz Davnina Ivane Brlić-Mažuranić, koja osim što zauzima ključno mjesto u hrvatskoj dječjoj književnosti, zauzima i važno mjesto u povijesti našeg grada s obzirom na to da je ovdje provela dio svog života.

Kako bi djeci približile Ivanin arhaičan izraz, redateljice su predstavu smjestile u suvremeni kontekst ne zaboravljajući pritom značaj slavenske mitologije u njezinu stvaralaštvu, ali ni hrvatske narodne običaje. Tako nam ispreplićući etnografsku građu s mitološkim motivima i disko sjajem daju uvid u kompletni sadržaj Priča iz Davnina.

Ako šaroliku paletu Ivaninih likova ne stignete upoznati 23. studenoga, ne brinite. Nova prilika stiže već 25. studenoga kada će najmlađi glumci, kazališta koje ove godine slavi 55 godina neprekinutog djelovanja, u Domu kulture reprizno izvesti svoju novu predstavu s početkom u 18:00 sati u sklopu programa Noći kazališta.

Ulaznice za predstave možete, po cijeni od 3 eura, kupiti u caffe baru Kino od utorka, 14. studenoga.

Vjerujemo kako ćete nakon odgledane predstave poželjeti uzeti Priče iz davnina u svoje ruke jer, osim što potiču maštu i razvijaju jezične sposobnosti, bajke nas oplemenjuju i svojim važnim porukama čine boljim ljudima.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić