Nagrađivanom predstavom "Tko je ukrao malu balerinu" jaskanski su kazalištarci gostovali u Županji.

U sklopu 14. Međunarodnog festivala amaterskog stvaralaštva Gradsko kazalište Jastrebarsko je u petak 20. listopada desetu ovogodišnju izvedbu svoje najnovije predstave odigralo u predivnoj dvorani Mladost. U impozantnoj dvorani i uz podršku kazališne publike koja je zahvaljujući svojem Gradskom amaterskom kazalištu Županja navikla na kvalitetne predstave, jaskanske glumice i glumci ponovno su bili na visini zadatka.

Na visini zadatka bili su međutim i gostoljubivi domaćini, kazalištarci iz Županje, koji su zajedno s kazalištarcima iz Retkovaca učinili sve da plamen kazališnog amaterizma između kazališta dodatno ojača.

Jaskanskom kazalištu gostovanja na istoku Hrvatske, u predivnoj Vukovarsko - srijemskoj županiji nisu strana, ali ovo je zasigurno posebno jer se predstava igrala na pozornici na kojoj je nastajala i igrana najbolja ovogodišnja amaterska predstave Hrvatske.

Jaskansko kazalište koje ove godine brojnim aktivnostima, u svom ali i drugim gradovima, slavi svoj 55. rođendan, u Županji je predstavljao dokazan glumački ansambl u čijem sastavu su bili Igor Stanković, Lea Đido Božak, Ivan Vinšćak, Petra Cvetić, Leon Bastašić, Jelena Crnković, Damir Kuzmić, Lucija Severinac, Miroslav Borojević, Dominik Sečen i Velimir Kokot. Podrška ansamblu bilo je tehničko i umjetničko osoblje, Maja Sadiković, Klara Blažek, Željko Rački, Ivica Batušić i Ivan Borojević.

Gradsko kazalište Jastrebarsko nastavlja s radom. U tijeku je priprema nove dječje predstave čija premijera se očekuje već idućeg mjeseca kada će na svoje doći i kazališni sladokusci u Svetoj Nedelji i Zagrebu. Naime, jaskansko kazalište nastavlja sa serijom gostovanja koju će za ovu godinu završiti u prosincu, i to gostovanjem u Valpovu, u Osječko - baranjskoj županiji.

Još jedno u nizu gostovanja podržali su i prijatelji kazališta, Dobrovoljno vatrogasno društvo Stankovo i Gornja Reka, te tvrtka Groblja Jastrebarsko kojima se od srca zahvaljujemo.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić