Gradsko kazalište Jastrebarsko i Ivan Šarić traže tri nova stipendista!

Zahvaljujući rezultatima 5. izdanja festivala "Život i smijeh" Gradsko kazalište Jastrebarsko danas je raspisalo još jedan u nizu natječaja za dodjelu stipendije za učenike slabijega socijalnog statusa. Za školsku 2018./2019. godinu jaskansko kazalište dodijelit će ukupno 3 učeničke stipendije koje su osigurane iznimnim odazivom publike na program festivala, podrškom pokrovitelja i sponzora, ali i velikim srcem stand up komičara Ivana Šarića.

​Naime, osim što se Gradsko kazalište Jastrebarsko u korist novih stipendija odreklo cjelokupnog festivalskog prihoda i što je Ivan na ovogodišnjem festivalu nastupao potpuno besplatno, jedan od najboljih stand up komičara naših prostora dodatno je vlastitim sredstvima odlučio financirati i još jednu učeničku stipendiju.

"​U samo pet godina festival smo postavili na zdrave temelje i paralelno ostvarili niz uspjeha. Postali smo prepoznatljivi na široj regionalnoj, pa čak i nacionalnoj razini. Bogat i atraktivan program namijenjen svim generacijama proteklih smo godina realizirali na čak 10 različitih lokacija u našem gradu, a kroz festival smo u Jasku doveli ukupno 25 predstava, čak 44 izvođača odnosno amaterska i profesionalna kazališta! Više od 4000 gledatelja, koliko ih je do sada uživalo u našem festivalu, zaslužno je što smo osigurali više od 33 000 kuna u kazališni fond za stipendiranje učenika slabijeg socijalnog statusa i što isto nastavljamo i za ovu školsku godinu"​izjavio je povodom otvaranja natječaja Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Na ovogodišnji se natječaj za dodjelu stipendije mogu prijaviti gimnazijalci i učenici koji se školuju u strukovnom obrazovnom sektoru ekonomija, trgovina i poslovna administracija, za zanimanje ekonomist i prodavač, u Srednjoj školi Jastrebarsko.

Stipendija iznosi 500 kuna mjesečno i bit će isplaćivana za 10 mjeseci školske godine 2018./2019. Natječaj o raspisivanju stipendije danas će bit objavljen i na stranicama Grada Jastrebarskog, ali i na oglasnim pločama Grada i Srednje škole Jastrebarsko. Natječaj će biti otvoren narednih 15 dana, a po završetku natječaja biti će objavljeni rezultati, te će javnosti biti predstavljen novi stipendisti!

Natječaj i Odluku pronađite ispod!
Sretno svima!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić