Glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko okupili su se proteklog vikenda i krenuli s pripremom nove predstave!


Dvadesetak odraslih glumaca dramske družine Tomaš Mikloušić, ali i nekoliko glumaca dramske družine Ivana Brlić Mažuranić protekle je subote u kino dvorani započelo sa radom na svojoj novoj predstavi "Balkanski špijun". "Balkanski špijun" drama je dramskog pisca i scenarista Dušana Kovačevića koji je proteklog tjedna podržao rad našeg kazališta i odobrio postavljanje vlastitog djela u našoj Jaski.
Po prvi puta u povijesti jaskanskog kazališta adaptacija i prilagodba teksta djelo je jaskanskih kazalištaraca, odnosno glumaca koji su odrasli u kazalištu i od kojih je većina u našem kazalištu aktivna gotovo 20 godina. Mia Matasić, Iris Sečen i Vladimir Rađenović Kovačevićevo su djelo prilagodili vremenu i u subotu predstavili glumcima koji će ga narednih mjeseci postavljati na "daskama koje život znače" jaskanskog kazališta.
Podršku u postavljanju predstave jaskanski će kazalištarci imati u liku i djelu Maria Kovača, hrvatskog kazališnog i filmskog redatelja koji će u ulozi supervizora predstave sudjelovati u postavljanju još jednog potencijalnog hita Gradskog kazališta Jastrebarsko.
Premijera predstave očekuje se u prvoj polovici 2018. godine, odnosno godine u kojoj naše kazalište slavi 50 godina neprekinutog djelovanja!



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić