Gradsko kazalište Jastrebarsko predstavom "Fran i eko dan" uključilo se u provedbu projekta "Ja recikliram" kojeg provodi Grad Jastrebarsko.
Naime, Grad Jastrebarsko prošle se godine prijavio na poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike te je osigurao sredstva za provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Cilj projekta kojeg sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda je svim građanima Jastrebarskog pružiti dodatne informacije o sprječavanju nastanka, odgovornom postupanju i odvojenom sakupljanju otpada te ponovnoj uporabi predmeta i kompostiranju.
Tako su za djecu predškolske dobi Gradsko kazalište Jastrebarsko i Dječji vrtić Radost Jastrebarsko u suradnji pripremili kostimizirani igrokaz pod nazivom "Fran i eko dan" kako bi im se kroz zabavan i njima prihvatljiv način pružilo što više informacija o važnosti zaštita okoliša, prirode te važnosti odgovornog postupanja s otpadom. Predstava je za djecu u područnom objektu Desinec održana danas, 25. travnja 2019. godine u prijepodnevnim satima, a tijekom svibnja biti će u dva termina odigrana i za djecu u centralnom objektu.
Tekst i režiju igrokaza potpisuje članica našeg kazališta Daniela Bobinski, dok uz nju u igrokazu nastupaju odlične Smiljana Popović, Snježana Janković i Vesna Navoj.
Pozitivne dječje reakcije osim na igrokaz stigle su i na songove korištene u igrokazu, eko himnu jaskanskog vrtića "Ljepota života" ali i song pod nazivom "Hvala" koje su otpjevali "Hitići".
​Tekst za eko himnu jaskanskog vrtića "Ljepota života" djelo je Danice Divjak, a glazba i aranžman Zorana Pavkovića. Tekst i glazbu za song "Hvala" djelo je Daniele Bobinski, dok aranžman potpisuje Dražen Borovec.




Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić